Изплащането на пенсиите през септември чрез пощенските станции ще започне на 9

...
Изплащането на пенсиите през септември чрез пощенските станции ще започне на 9
Коментари Харесай

Започва изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите през септември чрез пощенските станции ще стартира на 9 септември (понеделник) и ще завърши на 20 септември (петък), оповестиха от Национален осигурителен институт.

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в интервала от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, само че когато тези дати са неработни дни, какъвто е казусът със 7 септември 2024 година (събота), изплащането стартира при започване на идващия работен ден, в тази ситуация – 9 септември. То ще се прави съобразно изготвен график, който ще бъде разгласен във всяка една от пощенските станции.

Преводите на сумите за септемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 9 септември 2024 година

Датата за погашение на компенсациите за безработица за август е 16 септември (понеделник).



Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира на първо число всеки месец. Графикът е наличен през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР